Het rijexamen

Intake €29

Ontdek of Rijschool Wies iets voor jou is

Rustige instructeur

Op ontspannen wijze lessen

Vakbekwame instructeur

Hoog slagingspercentage!

Vaste opleider

Altijd hetzelfde gezicht

  1. Rijschool Wies
  2.  » Het rijexamen

Rijexamen minder spannend dankzij Wies Rijschool Oosterhout

Het rijexamen. De grote dag. Spannend! Om je daar toch enigszins mee gerust te stellen, leggen we uit hoe de rij-examenprocedure verloopt. Vóór het afleggen van het rijexamen bij het CBR wordt er altijd een ogentest afgenomen, waarbij je een kentekenplaat op een afstand van ongeveer 25 meter moet kunnen lezen. Tijdens het examen is de bedoeling dat er door de leerlingen vlot, veilig en zelfstandig kan worden gereden, zonder daarbij het andere verkeer te hinderen. Allereerst gaat er altijd een les aan het examen vooraf. Om even warm te draaien voor het examen. Om weer even het gevoel te krijgen voor de auto en de positie op de weg. Dat vinden we heel belangrijk als Rijschool Wies.

rijexamen

Bijzondere manoeuvres, voor de zelfstandige leerling

Vervolgens gaat het voor het ‘echie’: na de ontvangst door de examinator worden er technische vragen over de auto gesteld. Als er geen tussentijdse toets is geweest, dan moeten ze op dat moment de bijzondere manoeuvres laten zien. Daarna komen er twee bijzondere manoeuvres aan bod en de opdracht om “op navigatie” zelfstandig ergens heen te rijden.  Als laatste: het uitstappen. Maak het portier open met twee handen en kijk altijd even over je schouder!

Ontspannen sfeer tijdens examen

Tijdens het examen, kan de instructeur ook bij de leerling in de auto zitten. De meerderheid van de kandidaten bij Rijschool Wies kiest voor deze optie. Het zorgt ervoor dat de sfeer meer ontspannen is, omdat er een bekende in de auto zit. Als het bovendien dan toch onverhoopt misgaat en je slaagt niet voor je rijbewijs, dan rijden we altijd de route na om de fouten te herstellen. Want ook wij bij Rijschool Wies willen dat jij op een zo goed mogelijke manier en met inzicht afrijdt in Oosterhout en omgeving.

Meer weten over rijlessen bij Rijschool Wies?

Wij vertellen je er graag over. Onze rijschool is actief in de regio Den Hout, Raamsdonksveer en Raamsdonk. Neem nu contact op met Rijschool Wies!

Rijschool Wies

KvK: 65734475
Rijschoolnummer: 5534F8

Rijschool in Oosterhout, Raamsdonksveer, Dongen, Geertruidenberg, Rijen, Raamsdonk, Oosteind, Den Hout en Breda

Zichtbeemd 12
4907 DE Oosterhout

Bel of app ons!

E-mailadres

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag: 8.00-18.30 uur
Woensdag: 8.00-18.30 uur
Donderdag: 8.00-18.30 uur
Vrijdag: 8.00-17.00 uur
Zaterdag: 8.00-17.00 uur
Zondag gesloten

Andere rijtijden in overleg.